megrendeles@pindurplaza.hu     Szállítás 1190.- forinttól    30.000.- forint fölött ingyenes szállítás   Minden termékünk raktáron

Kérdésed van? Hívj minket! 06209277251 vagy írj a megrendeles@pindurplaza.hu  email címre

BAREFOOT

A Barefoot cipők tervezésekor az elsődleges cél az volt, hogy a mezítlábas járást imitálva kihasználhassák annak előnyeit, miközben továbbra is biztosítják a cipő funkcionalitását.

A Barefoot "mezítlábas" cipők orra követi a láb természetes formáját, hogy a lábujjaknak teret engedve a szétterüléshez azok szabadon mozoghatnak. Vékony, keresztirányban és hosszirányban is rendkívül hajlékony talppal rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy a láb jobban megérezhesse az alattunk lévő talajt, ezzel javítva a járás közbeni testtartást, erősebb lábizmokat és fokozott érzékszervi visszacsatolást eredményez.

Mi a különbség a "hagyományos" és a Barefoot cipők között?

Sarok: A hagyományos cipők általában sarokemeléssel készülnek, ami az egész testünket arra kényszeríti, hogy ezt az emelést ellensúlyozva hátrafelé dőljön, ami az egész testtartásunkat befolyásolja. A Barefoot cipőknél a sarok és a lábujjak között teljesen egyenes a talp, nincs szintkülönbség.
Párnázás: Ha kipárnázott cipőt viselünk, ez okozhatja, hogy járás és futás közben túlzottan felfelé tartjuk a sarkunkat. Ez nem megfelelő helyzete a lábnak. A Barefoot cipők minimális párnázással készülnek.
Talp: A vékony talp segít, hogy a talp jobban érzékelje a talajt. A lábunk alapvető módon ugyanolyan komplex érzékeléssel rendelkezik, mint a tenyerünk. A cipők vastag talpa megakadályozza, hogy megfelelően érzékeljük a földet a talpunk alatt.
Orr: A hagyományos cipőket orra sokszor keskeny/szűk, összepréseli a lábujjakat, ami hosszú idő után gondot okozhat a lábujjak egészséges fejlődése szempontjából. A széles orrú Barefoot cipőkben a lábujjak kényelmesen el tudnak terülni.
Sarokmerevítés: egy egészséges lábnak nincs szüksége erős tartásra. A láb izmai, szalagjai, csontjai megfelelően tudnak mozogni külső behatás nélkül is. A hagyományos cipők gyakran erős/kemény kéreggel készülnek. A Barefoot cipőkben nincs harántemelő, sem erős kéreg.
Ezeket figyelembe véve miben tud segíteni nekünk a barefoot cipők viselése?

A legfontosabb, hogy segíti a megfelelő járásmód kialakítását, javíthatja a tartást, ezzel megakadályozhatja az esetleges gerincproblémákat.