megrendeles@pindurplaza.hu     Szállítás 1190.- forinttól    30.000.- forint fölött ingyenes szállítás   Minden termékünk raktáron

Kérdésed van? Hívj minket! 06209277251 vagy írj a megrendeles@pindurplaza.hu  email címre

Honnan tudhatom, hogy jó-e még a gyermekre a cipője?

Honnan tudhatom, hogy gyermekemre jó-e még a cipője?

Ez egy igen nehéz kérdés főleg egy első gyermekes anyukának akinek még nincsen tapasztalata ebben.

A dolgot az is nehezíti, hogy amikor csemeténk elindul még nem tud beszélni, illetve nincs olyan szókincsük, nem tudnak úgy kommunikálni velünk amivel ki tudják fejezni magukat, hogy valami nem jó. Esetleg csak akkor vesszük észre, hogy gyermekünk kinőtte a cipőjét amikor már bele sem megy a lába.

Hogy honnan derítheted ki, jó e még a gyerkőcödre a cipője?

     Íme néhány tipp, hogyan ellenőrizheted:

1. Legkönnyebben úgy ellenőrizheted ha kivehető a cipő talpbetétje, hogy kiveszed a cipőből és a betéten nagyon jól látszik, hogy meddig ér a lurkó nagylábujja.  Előfordul némely cipőmárkánál, hogy nem kivehető a betét (D.D. Step cipőknél ilyen nincs) , ebben az esetben nézzünk bele a cipő orrába, ha már elől az orránál luk van akkor bizony már kicsi a cipő. Illetve bele is nyúlhatunk és érezzük a nagylábujjnál a "bemélyedést". Tehát kitapintjuk :)

2. Ha ráadod a gyerkőcre a cipőt, hátrahúzod a lábát, fontos, hogy álljon a lábán, mert ilyenkor kilapul a talpuk és így nyomkodjuk meg a nagylábujjuknál a cipő orrát.

3. Ha előretolod a gyermek lábát a cipőben és hátul a sarkánál belenyúlsz az ujjaddal. Ha még belefér  1 ujjad akkor jó még rá a cipő, ha már nem vagy rettentő szűkösen akkor érdemes másikat beszerezni. (megjegyzem: ezt a módszert annyira én nem szeretem, mert a gyerekek behúzhatják a lábujjukat mikor előretoljuk a cipőben, így hamis képet kaphatunk.)

Összegzésképp a mi javaslatunk, hogy a talpbetétet ellenőrizd le ha bizonytalan vagy benne, hogy jó-e még gyermekedre a cipője.

Szandálnál könnyű dolgunk van ;) ott látjuk, hogy hol a lába :) Itt egy javaslat a méretválasztáshoz: ha még nem lóg le a gyerkőc lába a szandálról de már teljesen végig éri akkor a normál méretezésű szandikból elég egy mérettel nagyobbat venni, a kis méretezésűekből 2 mérettel nagyobbat (attól függ milyen ddstep szandija van épp a gyerkőcnek). Viszont ha már le is lóg a lábujja a szandáljáról akkor már eleve 2 mérettel nagyobbat kell választani!  Általában a D.D. Step csatos szandáljai normál méretek, mint a cipői, a tépőzáras változatuk kisebb, de ezt jelezzük a szandáloknál is! 

   Hibák amiket elkövethetsz:

-Soha ne ülljön/feküdjön gyermeked mikor nézed a cipő méretét!!

- Nem szabad a cipő külső talpát hozzáteni az Ő kis talpához, hamis képet mutat!! (tapasztalatom szerint ezt a hibát nagyon sokan elkövetik a kisgyermekes szülők)

- Illetve ha már nagyobb a gyermekünk és beszél, kommunikál, megérteti magát velünk, akkor is ellenőrizzük rendszeresen a cipő méretét mert nem minden lurkó szól, hogy : Anya, nyom a cipő!  Valamelyik gyerek nem szól és képes behúzni a lábát, mert tegyük fel imádja a cipőjét. Vagy már elől olyan lyuk van a cipőben, hogy már a varrás is elfeslett. 

Bízom benne, hogy tudtam segíteni :)

Ha mégis bizonytalan vagy a méretben keress minket bátran chaten, telefonon (06209277251) vagy a megrendeles@pindurplaza.hu e-mail címen :) szívesen segítünk!

Szép napot! 

PindurPlaza